Sitemap

 

Meditatie voor Beginners

Ben je op zoek naar jezelf, je innerlijk? Zou je ook eens rust willen ervaren? Wil je af van die slapeloze nachten? Wil je misschien in stressvolle situaties jezelf blijven en niet in de valkuil stappen door je te laten leiden door je emoties?

Door tijdens de meditatie in jezelf te keren vind je jezelf, vind je rust, blijf je in je kern, kan je jezelf lichamelijk en geestelijk ontspannen, word je creatiever en kan je jezelf beter concentreren. Tevens is meditatie een heel goed hulpmiddel bij je spirituele groei.

In een klein intiem groepje van ongeveer 6 mensen leer ik je de beginselen van het mediteren in 8 bijeenkomsten. Hierna kan je zelfstandig of met anderen je meditatie verdiepen.

Wat kan je verwachten in deze cursus?

Allereerst leer ik je lichamelijk en geestelijk te ontspannen. Er wordt aandacht besteed aan de (buik)ademhaling en lichaamshouding. Je leert luisteren naar wat binnenin (en buiten) je leeft.

In iedere les zal een visualisatie-oefening aan bod komen met op de achtergrond een begeleidend, rustgevend muziekje. Tijdens de les zullen we proberen steeds langer stil te zijn zonder verwachtingen.

De visualisatie-oefeningen zullen op CD worden gezet, zodat je ook thuis hiermee aan de slag kunt gaan.

Na de cursus zal je merken dat het steeds gemakkelijker wordt om je te ontspannen en om te mediteren. De oefeningen die je hebt geleerd kan je ook gebruiken als het je niet lukt om in slaap te vallen.

Ook zal je merken dat je een heldere kijk krijgt op je omgeving of je relatie. Je lichaam zal gezonder worden door veel te mediteren en je krijgt meer controle over je gedachten en geest.

Na deze cursus zou je je eventueel kunnen aansluiten bij de meditatiegroep voor gevorderden, gegevens hierover vind je ook op de site.

Ben je geïnteresseerd en heb je besloten nu eens iets voor jezelf te doen? Meld je dan aan.

Wie ben ik?

Ik ben Debby van Zegveld-Brühns, geboren te Breda in 1960. Buiten mijn werkzaamheden in de praktijk heb ik als tegenhanger een part-time baan als medisch secretaresse in een ziekenhuis. Ik heb het daar erg naar mijn zin. Ik ben een echte boekenfreak en omdat ik op zoek was naar antwoorden op vele vragen over het hiernamaals ben ik door het vele lezen op het spirituele gestuit. Door meditatielessen te nemen ben ik in een stroomversnelling geraakt; ik heb er mijn innerlijke wereld ontdekt en hoe dit werkt. Een nieuwe wereld ging voor mij open; ik ging steeds meer vertrouwen op mijn gevoel en ik kwam in contact met mijn innerlijk weten. Door o.a. te mediteren ervaar ik innerlijke rust. Dit gevoel levert mij vele voordelen op in het dagelijkse leven en het heeft mij bewust gemaakt van de mooie dingen van het leven. Door "toeval" ben ik in contact gekomen met een Reikimaster. Tijdens de eerste cursus voelde ik een diep verlangen om meer over deze energie te weten te komen en om met Reiki aan de slag te gaan. Inmiddels heb ik als Reiki-docent al meerdere mensen blij gemaakt met deze energie. Hierna ben ik een opleiding gaan volgen voor Holistisch Therapeute. In deze opleiding werk je o.a. veel aan jezelf met verschillende holistische technieken. Werken dus aan je fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichaam. Meer informatie hierover vind je in de rubriek Holistische Therapie.

Wat ik via mijn cursussen wil bereiken is mensen hun innerlijke rust leren vinden en hen in staat stellen deze rust vast te houden in het dagelijkse leven. Tevens wil ik mijn kennis doorgeven op het gebied van het spirituele en hen zieleliefde laten ervaren. Door het geven van Reiki-cursussen leer ik mensen werken met energie. Ik hoop hiermee dat liefde en vrede als een olievlek in de mensheid zich zullen verspreiden.

Meditatie voor Beginners 2006 - Debby Holistische Praktijk

Tijd

Zaterdagochtend, 10.00-11.00 uur

 

Start

zaterdag 1 september 2007
zaterdag 3 november 2007

Aantal lessen

8

Kosten

(inclusief cd) € 10,- per les, vooraf per 4 lessen te voldoen
Bredapashouders krijgen korting

Op deze data is er geen les

 

Voor opgeven en informatie

06-16692206
ma t/m do, van 19.00-20.00 uur (of spreek mijn voicemail in)

Website

www.innerlijke-rust.com

Emailadres

debby@innerlijke-rust.com

Meenemen naar de les

Warme sokken, gemakkelijke kleding, handdoek