Stresspreventie

In de maatschappij waarin wij nu leven ligt heel erg de nadruk op presteren, actie, activiteiten en de meeste mensen zijn dan ook erg druk om alles gaande te houden.
De meesten mensen zitten in de doe-modus. Door dit drukke ritme, raken de meeste mensen steeds verder af van hun kern. De mens vervreemdt min of meer van zichzelf en heeft weinig lichaamsbewustzijn.

Hierdoor onstaan steeds meer lichamelijke en of psychische klachten, en vaak worden deze klachten in een (te) laat stadium ontdekt.
Inmiddels is door veel wetenschappelijk onderzoek bewezen dat activiteiten als Yoga, meditatie en massage een groot effect hebben op het welzijn van de mens en dat er een grote preventieve werking vanuitgaat. Gezonde en tevreden werknemers zijn belangrijk voor uw organisatie, zij zetten hun beste beentje voor. Daarom wilt u graag iets extra’s voor hen doen.

Door het aanbieden van diverse ontspannende activiteiten investeert u in de gezondheid en productiviteit van medewerkers en draagt u bij aan een positieve werksfeer met een hoog rendement. Door onze groter ervaring, kunnen wij goed maatwerk leveren aan uw bedrijf en kunnen wij u helpen een uitgebalanceerd Care-programma te implementeren.

Stoelmassages

Stoelmassage is een effectieve drukpuntmassage van hoofd, nek, schouders en rug, welke gebaseerd is op de traditionele Japanse massage (Anma). Stoelmassage zorgt er voor dat u zich in 15 minuten weer energiek en ontspannen voelt. Minder stress, betere prestaties!
Stoelmassage wordt gebruikt ter preventie van uiteenlopende klachten van zowel fysieke als psychosomatische aard en is geschikt om toe te passen op de werkplek.

'De masseur signaleert tijdig wanneer iemand voor langere tijd dreigt uit te vallen'.

Bij toepassing van stoelmassage op structurele basis neemt het ziekteverzuim af. In veel gevallen signaleert de masseur tijdig dat een werknemer door ziekte langere tijd dreigt uit te vallen. Wanneer dat gebeurt zal de masseur, in overleg met de werknemer, de werkgever hiervan op de hoogte stellen, zodat deze anticiperend kan optreden.

Zuiderlicht komt met een ergonomische stoel naar de werkplek. Het enige waar u voor dient te zorgen is een ruimte van minimaal 9 m2, waar we ongestoord kunnen werken.

Positieve effecten op een rij

  • Ontspannen en gezonde werknemers presteren beter
  • Diverse onderzoeken en evaluaties hebben aangetoond dat de werksfeer verbetert en de alertheid toeneemt door stoelmassage
  • De werknemer ervaart de massage als een schouderklopje van zijn werkgever
  • Na de massage gaat men met extra energie aan het werk
    Stoelmassage leidt tot minder werkdruk en meer werkplezier

Fiscaal aftrekbaar
De kosten voor stoelmassage kunnen, mits opgenomen in uw Arbo-jaarplan, opgevoerd worden als bedrijfskosten.

Congressen, teambuilding, beurzen
Zuiderlicht kan haar diensten ook aanbieden tijdens congressen, teambuildingsdagen,
managementtrainingen, beurzen en dergelijke.

Tarieven:
De kosten voor stoelmassage bedragen per 15 euro per massage (min. 6 behandelingen) excl. BTW.

Mindfulness 

De wereld verandert, en uw organisatie zal, om continuïteit en winstgevendheid te behouden, daarin mee willen gaan. Uw medewerkers zijn uw belangrijkste succesfactor, maar deze hebben het soms niet gemakkelijk om in balans te blijven. De snelheid en complexiteit waarmee veranderingen zich aandienen in hun werk maar ook in hun privéleven vragen veel energie en aanpassingsvermogen. Het leidt vaak tot het op de automatische piloot doorgaan, druk met van alles en geen tijd voor het hier en nu. En als deze situatie langer duurt kan dat leiden tot stress, demotivatie en veelvuldig ziekteverzuim.

Mindfulness kan uw medewerkers en uw organisatie helpen om de balans te hervinden en te behouden, om optimaal te kunnen blijven functioneren binnen een complexe veranderende organisatie en buitenwereld. Aandacht voor het hier en nu zorgt ervoor dat de medewerker in verbinding blijft met zijn behoeften en kwaliteiten, talenten en creativiteit. Hierdoor is uw medewerker beter in staat “in beweging” te blijven en kan flow ontstaan. Flow is een situatie waarin motivatie en gevoel van competentie zorgen dat als vanzelf nieuwe dingen kunnen ontstaan. Het levert creativiteit en wendbaarheid op, iets wat uw organisatie nodig heeft om in de huidige tijd te kunnen blijven excelleren.

Door Mindfulness leren medewerkers te mediteren en zich bewust te worden van waar ze mee bezig zijn. Daardoor zijn ze weerbaarder, kunnen zich makkelijker concentreren en kunnen beter omgaan met stress. Dus willen bedrijven zelfbewuste medewerkers, die beter presteren en meer voldoening uit hun werk halen, dan is Mindfulnesstraining voor bedrijven een uitkomst.

Wij staan met beide benen op de grond, de oefeningen zijn dan ook heel praktisch toepasbaar en makkelijk te integreren, zowel privé als op het werk

De positieve effecten van Mindfulness:
Beter functioneren door meer zelfkennis, betere communicatie, betere concentratie/focus, meer plezier in het werk
Vermindering van stress, slaapproblemen/vermoeidheid en beter kunnen omgaan met continue veranderingen in werk en privé
Medewerkers die beschikken over een betere concentratie
Medewerkers die beter hun eigen grenzen kunnen voelen en aangeven
Medewerkers die bewust zijn van hun eigen waarden, kwaliteiten en drijfveren
Creatievere en gemotiveerde medewerkers die hun talenten maximaal benutten in uw organisatie
En voor uw organisatie als geheel: continuïteit en groei

Het is mogelijk dat Zuiderlicht de officiële 8-weekse mindfulness training binnen uw bedrijf verzorgd, ook kan er een eenmalige workshop worden verzorgd, de groepsgrootte maakt niet uit.


Bedrijfsyoga

De yogalessen bij bedrijven kenmerken zich door een actieve en sportieve benadering. De yoga oefeningen worden op een gedegen manier uitgevoerd waardoor er ruimte en rust ontstaat op het geestelijke vlak. De lessen worden afgesloten met een korte ontspanningsoefening zodat men ontspannen en vol energie weer aan het werk kan.

Tijdens de lessen wordt veel aandacht besteed aan een verantwoorde manier van bewegen. Doordat er met diverse hulpmiddelen wordt gewerkt zijn de lessen toegankelijk en geschikt voor iedereen.

De yoga word verzorgd door gediplomeerde yogaleraren en kenmerkt zich door een goede opbouw en een persoonlijke begeleiding.

Kosteneffectief

De uitvoering van de bedrijfsyoga vraagt om weinig investeringen en is snel en eenvoudig te realiseren. Voor de bedrijfsyoga kan worden volstaan met een tijdelijke ruimte zoals een opgeruimde vergaderzaal. In tegenstelling tot andere vormen van bedrijfsfitness zijn geen investeringen in apparatuur en materialen noodzakelijk. De benodigde materialen zoals yogamatten en dergelijke worden door Zuiderlicht verzorgd.

Veelal wordt bij yoga bij bedrijven met een eigen bijdrage van de werknemers gewerkt. Het stimuleert de betrokkenheid van de werknemers bij hun eigen gezondheid én beperkt de kosten voor uw organisatie.

Programma

Het programma voor de bedrijfsyoga wordt in overleg met u afgestemd op de specifieke situatie binnen uw organisatie. Hierbij wordt rekening gehouden met de werktijden en beschikbaarheid van de werknemers.

Het lesprogramma kan naar keuze worden uitgevoerd met lessen van 45 of 60 minuten. Veelal worden de yogalessen in de lunchpauze of aan het einde van de werkdag georganiseerd. Afhankelijk van de duur van de les kunnen hierbij één of meerder lessen per dag worden gepland die de normale productie zo min mogelijk verstoren.

Onthaastdag

Zoekt U iets speciaals om uw personeel te belonen voor hun inzet en betrokkenheid bij uw organisatie?

Wij organiseren dan in Zuiderlicht een onthaastdag . Een dag, waarbij de mind even niet mee hoeft te doen!
Een dag zonder  speciaal doel, zonder dat er iets bereikt of gepresteerd hoeft te worden, een dag waar even niets ‘hoeft’.

Het programma wordt in overleg op maat gemaakt. Er kan een keuze gemaakt worden uit o.a. de volgende programma onderdelen:

·         Lichaam-energetische oefeningen zoals yoga en Tai Chi

·         Meditatieve onderdelen, zoals Zenmeditatie of geleide meditaties

·         Mindfulness-oefeningen

·         Creatieve oefeningen zoals schilderen

·         Muziek en dans

·         Rustgevende Soundhealing met klankschalen

·         Biologisch/vegetarische lunch

Contact / Offerte

Voor een vrijblijvende afspraak of het maken van een offerte kunt u met ons contact opnemen.

Contactgegevens:

Inge Voeten
06-4059847
info@zuiderlichtbreda.nl

 

Visit Us On Facebook